Неймовірно смачний, ароматний та незвичайний. Мій “ходовий” пиріг “на кожен день” готується просто, швидко і без зайвих проблем. Готую його як на святковий стіл, так і просто у будні. Ділюсь рецептом.
Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно – 500 г
- Вершкове масло – 150 г
- Кефір – 150 мілілітрів
- Яйце – 1 штука
- Сіль – 1 чайна ложка
- Розпушувач – 1 чайна ложка
Начинка
- Картопля – 2 штуки
- Куряча грудка – 300 г
- Цибуля – 3 штуки
- Сіль та перець та спеції – за смаком
- Рослинна олія – 80 мілілітрів
- Жовток + 1 ст.л води (для змащування)
Приготування:
У борошно викладаємо вершкове масло і розмішуємо все руками.
Вливаємо кефір та яйце. Всипаємо сіль, розпушувач і перемішуємо. Загортаємо в пакет і забираємо в холодильник на одну годину.
Картоплю нарізаємо кубиками, цибулю дрібно нарізаємо викладаємо в миску. Курячі грудки дрібно нарізаємо і відправляємо в миску до овочів.
Посипаємо сіллю, перцем і спеціями, вливаємо олію і добре все перемішуємо.
Тісто поділяємо на дві частини. Одну частину розгортаємо, викладаємо у форму (змащену маслом). Викладаємо начинку.
Другу частину тіста розкочуємо та нарізаємо смужками.
Викладаємо смужки на начинку (зробивши візерунок за бажанням).
Змащуємо збитим яйцем із водою та запікаємо 40-45 хв при 180 град.
Смачного!