Просто, швидко, смачно, є можливість приготувати зранку, адже витратимо не більше 15-ти хвилин. “Ліниві” хачапурі подають на сніданок не ліниві господині, а ті, що вміють розпоряджатися часом і люблять своїх рідних.
Інгредієнти:
- молоко – 250 мл
- яйце – 1 шт.
- борошно – 150 г
- сир – 200 г
- дрібка солі
Приготування:
Робимо тісто, яке схоже за консистенцією на тісто для оладок – таке ж густе.
Розбиваємо в миску яйце, додаємо сіль і злегка збиваємо вилкою.
Вливаємо молоко (можна холодне із холодильника), розмішуємо.
Сир натираємо на великій тертці, додаємо в миску. Перемішуємо.
Сир підійде будь-який, беремо той, що подобається.
Тепер насипаємо борошно, перемішуємо.
Тісто готове. Будемо пекти хачапурі на сковорідці в олії або топленому маслі.
Виливаємо тісто на гарячу сковорідку, випікаємо на маленькому вогні 4-5 хвилин.
Перевертаємо, коли нижня сторона зарум’яниться і тримаємо хачапурі на вогні ще 3-4 хвилини.
Снідаємо гарячим хачапурі: сир апетитно тягнеться, сам корж дуже ніжний, м’який. Смачно та ситно – вранці це важливо:)