Сьогодні готую ліниві голубці, найпростіший рецепт, готується легко та швидко. Страва виходить дуже смачною і ситною і ароматною.
Інгредієнти:
- м’ясний фарш – 500 г
- капуста – 900 г
- рис – 1 склянка (200 мл )
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- томати без шкірки – 500 г
- томатна паста – 1 ст.л.
- рослинна олія
- мелений перець – 1 ч. л.
- сіль
- лавровий лист – 2 шт.
- хмелі-сунелі – 1 ст. л.
Приготування:
Нарізану кубиком велику цибулину обсмажуємо на олії до золотистого кольору. І потім додаємо 500 грамів фаршу, у мене свино-яловичий. І обсмажуємо на великому вогні, помішуючи 3-4 хвилини. Додаємо сіль. Далі натерту моркву, перемішуємо.
І потім консервовані томати без шкірки 500 грамів (томати за бажанням).
Туди ж нашатковану капусту, знову перемішуємо. Додаємо окріп, приблизно 200 мілілітрів і накриваємо кришкою. Дуже багато води не додавайте, оскільки капуста теж дасть сік.
Зменшуємо вогонь нижче середнього і тушкуємо 40 хвилин, кожні десять хвилин відкриваємо кришку і перемішуємо.
Через 40 хвилин додаємо 2 лаврові листочки, чорний мелений перець, ще підсолюємо за смаком, 2 зубчики часнику, хмелі-сунелі або улюблені приправи, а також одну столову ложку томатної пасти для кольору.
Все перемішуємо, за потреби потушкуйте ще під кришкою до м’якості капусти. Наприкінці у серединку викладаємо промитий круглозернистий рис.
Тушкуємо ще хвилин 15 під кришкою до готовності рису. Рис вбере в себе всю вологу.
Наші ліниві голубці готові, завжди готую за цим рецептом. Страва дуже смачна, чудово підійде на обід чи вечерю для всієї родини.