Нове

Оладки з рибного філе — швидко, смачно та бюджетно

Такі оладки – схожі на котлети. Основна відмінність полягає в тому, що на сковорідку потрібно викладати ложкою, а не формувати руками. Необхідність у ложці виникає через те, що основа для цих оладок виходить рідка.

Для гарніру можна відварити рис чи гречку, також підійде звичайний овочевий салат.

Інгредієнти:

  • Хек (філе) – 250 г
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сир – 100 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1/2 шт
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Петрушка – пучок
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль за смаком

Приготування:

Насамперед філе потрібно розморозити і нарізати дрібним кубиком. Для приготування цієї страви можна використовувати будь-яку морську рибу.

Нарізати будь-яку зелень, яка вам найбільше подобається, і викласти її до риби.

Ми рекомендуємо використовувати петрушку, оскільки з нею оладки виходять максимально ароматними та смачними.

Цибулину очистити і дрібно нарізати. Підійде будь-який сорт цибулі, у нашому випадку використано ріпчасту.

Твердий сир має бути гарної якості, щоб він добре плавився. Сир потрібно натерти та додати до інших інгредієнтів.

На смак посоліть суміш і приправте перцем, потім додайте одне або два курячі яйця. Добре перемішайте інгредієнти.

Останніми додайте сметану – її жирність не має значення – і трохи борошна. Добре змішайте суміш до однорідності.

У сковороді розігрійте олію і за допомогою ложки викладайте оладки. Обсмажувати потрібно три хвилини з кожного боку.

Подавати оладки на стіл можна як охололими, так і ледь знятими зі сковороди. Що стосується гарніру, то тут ідеально підійде відварний рис.

Можна прикрасити оладки помідорами або іншими овочами на свій смак безпосередньо при подачі.

Смачного!

Нове

Популярне