Нове

Ніжна запіканка з цвітної капусти – ідеальний дієтичний обід

Ніжні попередньо відварені суцвіття цвітної капусти, политі сметанно-яєчним соусом і щедро посипані твердим сиром, запікаються в духовці. У процесі приготування на поверхні запіканки утворюється золотиста скоринка. Саме ця хрумка скоринка з сиру надає страві завершеності. Також цій запіканці властивий аромат свіжомеленого чорного перцю та часнику.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 700 г
  • Сметана – 120 г
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Сир – 130 г
  • Олія соняшникова – 10 мл
  • Часник сушений у гранулах – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.
  • Перець чорний свіжомелений – щіпка.

Приготування:

Цвітну капусту промийте та розберіть на великі суцвіття.

Можете також приготувати подібну запіканку з двох видів капусти – цвітної та броколі.

У каструлі закип’ятіть воду. Опустіть у окріп суцвіття капусти і варіть їх 8 – 9 хвилин. Після цього відкиньте капусту на друшляк, щоб стекла вода і суцвіття трохи охолонули.

Сир потріть на тертці з великими отворами. В ідеалі для цієї запіканки підійдуть сири пармезан та грюєр.

Розбийте у миску яйця. Всипте сіль, сушений часник та свіжомелений перець. Додайте сметану. Яйця зі сметаною збийте вилкою. Всипте в отриману суміш 100 г сиру. Перемішайте.

Вогнетривку форму змастіть олією. Викладіть у форму цвітну капусту. Залийте капусту яєчно-сырно-сметанной сумішшю. А зверху посипте тертим сиром, що залишився.

Духову шафу нагрійте до 180 градусів. Відправте форму з капустою в духовку і запікайте, поки соус загусне, сир розплавиться і на поверхні запіканки утворюється чудова світло-коричнева скоринка. На це піде 25-30 хвилин.

Подавайте запіканку прикрасивши свіжою зеленню. Запіканку з цвітної капусти  ви можете подати як самостійну страву і як гарнір до запеченої в грилі молодої баранини або курчати.

Смачного!

Нове

Популярне