Ніжні попередньо відварені суцвіття цвітної капусти, политі сметанно-яєчним соусом і щедро посипані твердим сиром, запікаються в духовці. У процесі приготування на поверхні запіканки утворюється золотиста скоринка. Саме ця хрумка скоринка з сиру надає страві завершеності. Також цій запіканці властивий аромат свіжомеленого чорного перцю та часнику.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста – 700 г
- Сметана – 120 г
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Сир – 130 г
- Олія соняшникова – 10 мл
- Часник сушений у гранулах – 1 ч. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Перець чорний свіжомелений – щіпка.
Приготування:
Цвітну капусту промийте та розберіть на великі суцвіття.
Можете також приготувати подібну запіканку з двох видів капусти – цвітної та броколі.
У каструлі закип’ятіть воду. Опустіть у окріп суцвіття капусти і варіть їх 8 – 9 хвилин. Після цього відкиньте капусту на друшляк, щоб стекла вода і суцвіття трохи охолонули.
Сир потріть на тертці з великими отворами. В ідеалі для цієї запіканки підійдуть сири пармезан та грюєр.
Розбийте у миску яйця. Всипте сіль, сушений часник та свіжомелений перець. Додайте сметану. Яйця зі сметаною збийте вилкою. Всипте в отриману суміш 100 г сиру. Перемішайте.
Вогнетривку форму змастіть олією. Викладіть у форму цвітну капусту. Залийте капусту яєчно-сырно-сметанной сумішшю. А зверху посипте тертим сиром, що залишився.
Духову шафу нагрійте до 180 градусів. Відправте форму з капустою в духовку і запікайте, поки соус загусне, сир розплавиться і на поверхні запіканки утворюється чудова світло-коричнева скоринка. На це піде 25-30 хвилин.
Подавайте запіканку прикрасивши свіжою зеленню. Запіканку з цвітної капусти ви можете подати як самостійну страву і як гарнір до запеченої в грилі молодої баранини або курчати.
Смачного!