ей шоколадний пиріг настільки ніжний і м’який, що немов тане в роті! Рецепт завжди рятує, коли “гості на порозі” – швидко і просто готується, з недорогих продуктів.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 120 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Рослинна олія – 120 мілілітрів
- Молоко – 200 мілілітрів
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 15 г
- Какао – 2 столові ложки
Шоколадна суміш
- Молоко – 500 мілілітрів
- Цукор – 80 г
- Какао – 2 столові ложки
- Темний шоколад – 100 г
- Вершкове масло – 20 г
- Горіхи – 50 г
Приготування:
До яєць насипаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером, підливаючи олії та молока. Насипаємо борошно, розпушувач, какао і змішуємо міксером.
Виливаємо тісто в форму 20х30 сантиметрів і випікаємо 30 хвилин, при 180 градусах.
Залишаємо «відпочити» на 10 хвилин.
У сотейник наливаємо молока, всипаємо цукор, какао-порошок та перемішуємо за допомогою вінчика.
Додаємо шоколад, вершкове масло і перемішуємо.
Пиріг нарізаємо на шматочки.
Зверху виливаємо шоколадну суміш і за бажання посипаємо подрібненими горішками.
Смачного!