Пісочні тістечка люблять всі в моїй родині і просять готувати частіше. Ділюсь рецептом з Вами.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 180 г
- Сіль – щіпка
- Цукор – 130 г
- Яйце – 1 штука
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Борошно – 310 г
Для начинки
- Варення, джем, повидло (у мене червона та чорна смородина) – 300-350 грам
Приготування:
До м’якого вершкового масла додаємо сіль і збиваємо міксером. Насипаємо цукор і збиваємо міксером. Додаємо яйце та збиваємо міксером.
Просіюємо борошно з розпушувачем і ванільним цукром, змішуємо лопаткою і замішуємо руками тісто і розділяємо на дві частини. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику на 15 хвилин.
Розкочуємо одну частину тіста, викладаємо на лист з пергаментом і робимо проколи виделкою. Випікаємо 10 хвилин при 200 градусах.
З другим тістом робимо те саме. Обрізаємо у коржів нерівні краї. Обрізані краї розтираємо до крихти.
Один корж змащуємо варенням. Зверху кладемо другий корж і змащуємо варенням.
Посипаємо підготовленою крихтою. Нарізаємо на порційні тістечка.
Смачного!