Нове

Захисниця Катерина Поліщук вперше розповіла, що на фронті втратила коханого та найкращого друга

Днями, в одному з інтерв’ю українська парамедикині Катерина Поліщук, яка захищала Азовсталь, звідки потрапила до російського полону, вперше розповіла про дві важкі втрати на фронті.

Під час служби Катя тісно подружилася з військовим Віталієм Бердюгіним. Між ними виник дуже міцний зв’язок. Вони добре розуміли одне одного й підтримувати у важкий час. Катя зізнається, що Віталій був для неї навіть більше ніж братом.

“Тому що та спорідненість, яка виникає на фронті між людьми, які ділять одну вафлю на чотирьох… Вона не порівнюється ані з кохання, ні з кровною спорідненістю. Це щось набагато більше” – коментує парамедикиня.

Найближчий друг Катерини потрапив під обстріл. Його було поранено й він помер у неї на руках. Вона намагалася доставити його до лікарні, проте, його серце зупинилося по дорозі.

В той час на передовій перебував і коханий Катерини. Він давно пропонував їй вийти за нього заміж, проте, дівчина відкладала це на пізніше. Вона гадала, що “зараз не на часі” і обіцяла одружитися з Ярославом, коли закінчиться війна.

Коли ворожа куля поранила друга “Пташки”, вона зрозуміла, що готова одружитися з коханим. Вона попросила побратимів, щоб передали Ярославу, що вона на нього чекає, а сама повезла Віталія у лікарню. Ярослав приїжджав двічі, проте, так і не застав свою кохану. Він загинув наступного дня після того, як перестало битися серце Віталія Бердюгіна.

“Ярослав з двома кулями в грудях, рятуючи його, отримав ще одну кулю в шию і, на жаль, загинув” – зізналася Катя Поліщук.

Нове

Популярне