Нове

Простий рецепт печива на сметані

Сьогодні хочу поділитися рецептом печива на сметані. У печива трохи хрумка скоринка і воно ніжне і схоже на листкове!

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 270 г
  • Масло вершкове 100 г
  • Цукор 2 ст.л
  • Сметана 150 г
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Ванільний цукор 8 г
  • Сіль за смаком

Для змащення:

  • Яйце 1 шт

Для посипання:

  • Цукор 1-2 ст .л

Випікати при 180°~18-20 хвилин. Час випікання та температура залежать від особливостей духовки

Приготування:

У глибоку миску насипаю борошно, додаю розпушувач, цукор, ванільний цукор та сіль.

Перемішую інгредієнти вінчиком. Додаю вершкове масло. Перетираю руками масло з борошном у крихту. Роблю невелику ямку та виливаю сметану.

Замішую м’яке тісто.

Загортаю тісто в пакет, забираю в холодильник приблизно на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачую у круглий пласт.

Розбовтую яйце і покриваю шар зверху. Можна також використати один жовток.

Зверху насипаю одну-дві столові ложки цукру. Нарізаю пласт на трикутники, використовую фігурний ніж для різання овочів.

Викладаю на лист всі заготовки і ставлю випікатися в духовку розігріту до 180 градусів.

Час випікання 18-20 хвилин

Смачного!

Нове

Популярне