Сьогодні хочу поділитися рецептом печива на сметані. У печива трохи хрумка скоринка і воно ніжне і схоже на листкове!
Інгредієнти:
- Борошно ~ 270 г
- Масло вершкове 100 г
- Цукор 2 ст.л
- Сметана 150 г
- Розпушувач 1 ч.л
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
Для змащення:
- Яйце 1 шт
Для посипання:
- Цукор 1-2 ст .л
Випікати при 180°~18-20 хвилин. Час випікання та температура залежать від особливостей духовки
Приготування:
У глибоку миску насипаю борошно, додаю розпушувач, цукор, ванільний цукор та сіль.
Перемішую інгредієнти вінчиком. Додаю вершкове масло. Перетираю руками масло з борошном у крихту. Роблю невелику ямку та виливаю сметану.
Замішую м’яке тісто.
Загортаю тісто в пакет, забираю в холодильник приблизно на 30 хвилин. Охолоджене тісто розкачую у круглий пласт.
Розбовтую яйце і покриваю шар зверху. Можна також використати один жовток.
Зверху насипаю одну-дві столові ложки цукру. Нарізаю пласт на трикутники, використовую фігурний ніж для різання овочів.
Викладаю на лист всі заготовки і ставлю випікатися в духовку розігріту до 180 градусів.
Час випікання 18-20 хвилин
Смачного!