Нове

Швидкі бездріжджові булочки з сиру

Таке тісто при випіканні чудово піднімається, хоча в ньому немає дріжджів. Тісто замішується дуже швидко, складається з простих продуктів, виходить пористе, м’яке, дуже ароматне та смачне. Його можна готувати з цукром або без цукру. А ще борошно можна замінити на вівсяні пластівці. Булочки відмінно підходять для сніданку чи перекушування.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 200 г сиру (5%)
  • 2 курячі яйця (СО)
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 щіпка солі

Приготування:

Сир купую не дуже вологий у контейнері. Сир протираємо через сито, додаємо цукор та сіль.

Одне яйце розбиваємо відразу в сир. Друге яйце розбиваємо в чашку, перемішуємо вилкою і виливаємо в миску, але трохи залишаємо в чашці для змащування булочок.

Яйця з сиром добре перемішуємо вилкою, висипаємо частину борошна та розпушувач.

Продовжуємо порціями додавати борошно, перемішуємо вилкою, а потім замішуємо тісто рукою. Тісто виходить густе, але воно ніжне та липке.

Руки змочуємо у воді, відриваємо від тіста шматочки (8 шт.), Округлюємо і викладаємо на деко на відстані один від одного. Змащуємо булочки залишками яйця та випікаємо у розігрітій духовці при 180 градусах 20 хвилин.

Як тільки булочки добре піднімуться і зарум’яняться, виймаємо з духовки і трохи остуджуємо. Булочки при випіканні добре піднімаються.

М’якуш у булочок виходить пориста, м’яка, але він трохи щільніша, ніж у дріжджових булочок. Булочки красиві, дуже ароматні із чудовим сирним смаком. Подаємо їх з вершковим маслом, медом, варенням на сніданок або як перекушування.

Смачного!!!

Нове

Популярне