Готується дуже просто, хороший варіант для вихідного дня. Спробуйте!
Інгредієнти:
Тісто:
- 440 г борошна
- 20 г свіжих дріжджів або 6 г сухих
- 20 г цукру
- 20 г олії, без запаху
- 300 мл води
- 1,5 ч.л. солі
Начинка:
- 300 г сметани (20%)
- 50 г твердого сиру
- 100…150 г грудинки (у мене була варена – копчена)
- сіль перець
- 1…2 зуб часнику
- 1 невелика цибулина
Приготування:
Тісто:
У теплій воді розчиняю дріжджі та цукор. Всипаю третину борошна та добре перемішую. Залишаю на 10-15 хвилин.
Всипаю сіль і вливаю олію. Додаю борошно, що залишилося. Замішую тісто.
Вимішую 5 хвилин. Тісто буде м’яким, гладким, трохи липким. Можна замісити його й у планетарному міксері.
Накриваю його і залишаю підніматися на 30 хвилин, воно має збільшитись у 2 рази.
Деко застилаю пергаментом і додатково змащу олією. Олія тонким шаром. Викладаю тісто і розтягую на все деко.
Тісто зверху змащу олією і залишаю на 20 хвилин. Духовку включаю розігріватись до 240°С.
Начинка:
Сир натираю на дрібній тертці. Додаю сир до сметани, сюди ж часник. Пропускаю його через прес. Сіль та чорний перець за смаком.
Добре перемішую. Цибулю нарізаю півкільцями, грудинку соломкою.
Тісто змащую соусом, зверху грудинка та цибуля.
Переношу в розігріту духовку.
Випікати пиріг потрібно при 240 ° С 15 … 20 хвилин, перші 10 хвилин печу на нижньому рівні. Орієнтуйтесь на духовку.
Подавати пиріг потрібно відразу! Зручно розрізати ножицями або перекласти на дошку і розрізати ножем.
Соковитий, зовні хрумкий, а всередині м’який! Дуже смачний пиріг!
Смачного!