Нове

Такий пиріг можна готувати замість піци: соковито, шалено смачно і бюджетно

Готується дуже просто, хороший варіант для вихідного дня. Спробуйте!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 440 г борошна
  • 20 г свіжих дріжджів або 6 г сухих
  • 20 г цукру
  • 20 г олії, без запаху
  • 300 мл води
  • 1,5 ч.л. солі

Начинка:

  • 300 г сметани (20%)
  • 50 г твердого сиру
  • 100…150 г грудинки (у мене була варена – копчена)
  • сіль перець
  • 1…2 зуб часнику
  • 1 невелика цибулина

Приготування:

Тісто:

У теплій воді розчиняю дріжджі та цукор. Всипаю третину борошна та добре перемішую. Залишаю на 10-15 хвилин.

Всипаю сіль і вливаю олію. Додаю борошно, що залишилося. Замішую тісто.

Вимішую 5 хвилин. Тісто буде м’яким, гладким, трохи липким. Можна замісити його й у планетарному міксері.

Накриваю його і залишаю підніматися на 30 хвилин, воно має збільшитись у 2 рази.

Деко застилаю пергаментом і додатково змащу олією. Олія тонким шаром. Викладаю тісто і розтягую на все деко.

Тісто зверху змащу олією і залишаю на 20 хвилин. Духовку включаю розігріватись до 240°С.

Начинка:

Сир натираю на дрібній тертці. Додаю сир до сметани, сюди ж часник. Пропускаю його через прес. Сіль та чорний перець за смаком.

Добре перемішую. Цибулю нарізаю півкільцями, грудинку соломкою.

Тісто змащую соусом, зверху грудинка та цибуля.

Переношу в розігріту духовку.

Випікати пиріг потрібно при 240 ° С 15 … 20 хвилин, перші 10 хвилин печу на нижньому рівні. Орієнтуйтесь на духовку.

Подавати пиріг потрібно відразу! Зручно розрізати ножицями або перекласти на дошку і розрізати ножем.

Соковитий, зовні хрумкий, а всередині м’який! Дуже смачний пиріг!

Смачного!

Нове

Популярне