У вихідні часто роблю такий шоколадний торт»: гарний, ніжний і ароматний (головне легко і духовка не потрібна)
Виходить дуже смачним, ароматним, ніжним та красивим. Готується без духовки, метушні та проблем.
Інгредієнти:
- Яйця – 3 шт
- Цукор – 200 г
- Сіль – 0,5 ч.л
- Молоко – 200 мл
- Рослинна олія – 100 мл
- Борошно – 140 г
- Какао – 3 ст.л
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для крему
- Сметана 25% – 400 г
- Згущене молоко – 300 мл
Для прикраси
- Шоколадне печиво – 60 г
- Мигдалеві пелюстки – 10 г
Приготування:
У тарілку до яєць насипаємо цукор, сіль і змішуємо вінчиком, підливаючи молока та олії.
Просіюємо борошно, какао, розпушувач і перемішуємо. Викладаємо по трохи тіста і обсмажуємо на середньому вогні під кришкою на олії. Потім перевертаємо і смажимо ще кілька хвилин під кришкою.
У сметану додаємо згущене молоко і перемішуємо.
У форму кладемо один корж, поливаємо кремом. Потім другий корж, поливаємо кремом і робимо до кінця. Залишаємо трохи крему для прикраси. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику на 4 години.
Дістаємо з форми та поливаємо весь торт кремом. Обсипаємо подрібненим печивом і зверху прикрашаємо мигдалем.
Смачного!