Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже смачного домашнього мармеладу. Готую його з апельсинів. Можна також використовувати сік мандаринів або будь-який сік із магазину в пакетах
Інгредієнти:
- Апельсиновий сік 300 мл (~ 3 апельсина)
- Цукор 140 г
- Ванільний цукор 8 г
- Желатин 25 г
Посипка:
- Подрібнена кокосова стружка
Приготування:
Для рецепту потрібно 300 г соку. Це приблизно 3 апельсини. З одного апельсина знімаю цедру. Витискаю з апельсинів сік.
У 120 мілілітрів соку із загальної кількості додаю желатин. Перемішую. Залишаю для набухання. Час набухання треба дивитися в інструкції до желатину.
Як тільки желатин набухне, в сотейник виливаю сік, що залишився, висипаю цукор, додаю цедру. Доводжу до кипіння і кип’ячу 2-3 хв до розчинення цукру.
Додаю апельсинову цедру та набряклий желатин. Перемішую до розчинення желатину.
Переливаю сік через сито у форму, затягнуту харчовою плівкою.
Залишаю форму на столі, щоб сік охолонув до кімнатної температури, потім прибираю в холодильник до повного застигання мармеладу.
Мармелад готовий. Нарізаю мармелад на порційні шматочки. Трохи подрібнюю кокосову стружку, так вона краще прилипає до мармеладу та використовую її як посипання.
Смачного!