Нове

Смачний десерт: домашній мармелад швидко та просто

Сьогодні хочу поділитися рецептом дуже смачного домашнього мармеладу. Готую його з апельсинів. Можна також використовувати сік мандаринів або будь-який сік із магазину в пакетах

Інгредієнти:

  • Апельсиновий сік 300 мл (~ 3 апельсина)
  • Цукор 140 г
  • Ванільний цукор 8 г
  • Желатин 25 г

Посипка:

  • Подрібнена кокосова стружка

Приготування:

Для рецепту потрібно 300 г соку. Це приблизно 3 апельсини. З одного апельсина знімаю цедру. Витискаю з апельсинів сік.

У 120 мілілітрів соку із загальної кількості додаю желатин. Перемішую. Залишаю для набухання. Час набухання треба дивитися в інструкції до желатину.

Як тільки желатин набухне, в сотейник виливаю сік, що залишився, висипаю цукор, додаю цедру. Доводжу до кипіння і кип’ячу 2-3 хв до розчинення цукру.

Додаю апельсинову цедру та набряклий желатин. Перемішую до розчинення желатину.

Переливаю сік через сито у форму, затягнуту харчовою плівкою.

Залишаю форму на столі, щоб сік охолонув до кімнатної температури, потім прибираю в холодильник до повного застигання мармеладу.

Мармелад готовий. Нарізаю мармелад на порційні шматочки. Трохи подрібнюю кокосову стружку, так вона краще прилипає до мармеладу та використовую її як посипання.

Смачного!

Нове

Популярне