Сьогодні хочу поділитися цікавим та смачним рецептом медового печива. Печиво ніжне з дуже красивим малюнком. Готується швидко та просто. Виходить гарний святковий варіант ошатної випічки, можна приготувати печиво на Новий Рік!
Інгредієнти:
- Борошно ~ 370 г
- Цукор 60 г
- Рослинна олія 70 мл
- Яйце 2 шт
- Мед 100 г
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
- Розпушувач 1 ч.л
Випікати при 180 ° ~ 12 -15 хвилин. Час випікання та температура залежать від особливостей духовки
Приготування:
У тарілку для змішування розбиваю два яйця, додаю цукор, ванільний цукор, сіль, олію та виливаю мед. Перемішую продукти вінчиком.
Додаю розпушувач і частину заздалегідь просіяного борошна. Борошно додаю частинами за два три рази. Спочатку замішую тісто вінчиком. Потім висипаю залишки борошна та продовжую руками.
Тісто виходить м’яке пластичне.
Присипаю стіл борошном. Відокремлюю тісто невеликі шматочки і скачу з них кульки.
Притискаю зверху кульку руками. Прес для картоплі вмочую в борошно, щоб він не прилипав до печива. Притискаю заготовку. Виходить гарний малюнок.
Викладаю заготовки на лист і ставлю в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 12-15 хвилин.
Відразу після випікання печиво м’яке, треба дати йому повністю охолонути! Печиво готується швидко, дуже важливо його не пересушити.
Смачного!