Готую дуже смачний і швидкий пиріг із варенням зі смородини. Домашній пиріг виходить смачний і без просочення вологий.
Приготуйте такий пиріг, вам і вашій родині він обов’язково сподобається і ви готуватимете його часто!
Інгредієнти:
- Одна повна склянка варення
- 0,5 склянки молока
- 0,5 склянки цукру
- Два яйця
- Дві склянки борошна 280-300 г
У мене мірна склянка гранована 250 мл
Приготування:
У чашу для замішування тіста наливаю одну повну склянку 250 мл варення зі смородини, додаю одну чайну ложку без гірки харчової соди.
Все добре перемішую, варення відразу починає світлішати, і маса збільшується у розмірі.
Додаю два курячі яйця, пів склянки молока, пів склянки цукру і знову все перемішую.
Перемішувати інгредієнти краще кулінарною лопаткою або ложкою, так маса і надалі пиріг буде повітрянішим.
Тепер частинами вводжу борошно. Спочатку додаю одну склянку борошна, всю цю справу перемішую, потім додаю другу склянку борошна. Вимішую тісто до однорідної маси.
Дно роз’ємної форми для випікання застеляю пергаментним папером для випічки, у мене силіконова. Борта роз’ємної форми змащую вершковим маслом. У форму виливаю тісто та розрівнюю
У мене роз’ємна форма для випікання діаметром 24 см
Випікаю в розігрітій духовці до 180-190 ° 40 хвилин, в духовці вибираю середній рівень, нагрівання верх-вниз без конвекції.
Перевіряю готовність пирога дерев’яною зубочисткою. Роблю прокол у середині пирога зубочисткою, якщо зубочистка суха і на ній немає сирого тіста, значить пиріг готовий.
За часом випікання та за температурою орієнтуйтеся за своєю духовкою, оскільки духовки у всіх різні.
Дістаю пиріг із духовки, даю йому постояти у формі 10 хвилин, не більше. Дістаю пиріг із форми.
Після остигання пирога з варенням зверху посипаю його цукровою пудрою.
Смачного!