Сьогодні хочу поділитися рецептом смачного печива з начинкою! Тісто для печива на сметані, а як начинку використовую персики в сиропі. Таке печиво готується швидко, при цьому виглядає святково та ошатно!
Інгредієнти:
- Борошно ~ 330 г
- Цукор 100 г
- Вершкове масло 100 г
- Яйце 1 шт
- Сметана 100 г
- Ванільний цукор 8 г
- Сіль за смаком
- Розпушувач 1 ч.л
Начинка:
- Персики в сиропі 400 г (~7-8 половинок)
Для змащування:
- Жовток 1 шт
- Молоко 1 ст.л
Випікати при 180°~20-25 хвилин. Час випікання та температура залежать від особливостей духовки
Приготування:
У миску додаю розм’якшене вершкове масло, висипаю цукор, трохи перемішую. Додаю яйце, виливаю сметану, щіпку солі та ванільний цукор.
Перемішую продукти вінчиком. Висипаю розпушувач та частину борошна. Перемішую вінчиком. Додаю залишок борошна та вимішую тісто руками, недовго.
Присипаю стіл борошном і починаю розкачувати тісто.
Товщина пласта приблизно 5-6 мм. Формою вирізаю на тесті кружки.
Як начинку використовую персики в сиропі.
Отриману заготовку трохи розтягую руками та викладаю начинку. Загинаю краї тіста і перекладаю всі заготовки на лист.
Покриваю печиво жовтком, змішаним із однією столовою ложкою молока.
Ставлю печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
Смачного!