Для приготування я використовую невелику кількість продуктів. Сирні закуски виходять не лише гарними, а й смачними. Готую їх для сирної тарілки, щоб зробити її різноманітною, цікавою, оригінальною та красивою. Готуються вони швидко та легко. І варіантів приготування безліч.
Порції 26 шт.
Час приготування 15 і 20 хвилин
Інгредієнти:
Для 1 закуски:
- 150 г плавленого сиру (пастоподібний)
- 70 г волоських горіхів
- 2 зубчики часнику
Для 2 закуски:
- 8 скибочок плавленого сиру
- 30 г плавленого сиру (пастоподібний)
- 7 шт. оливок
- за смаком сир (косичка)
Приготування:
Для першої закуски в миску викладаємо плавлений пастоподібний сир.
Доповнюємо сир подрібненими волоськими горіхами (40 г, подрібнюю у ступці) і дрібно натертим часником.
Добре перемішуємо. Виходить густа суміш.
Залишки горіхів (30 г) висипаємо на тарілку. З сирно-горіхової суміші формуємо невеликі кульки (руки у воді не змочуємо), обвалюємо в горіхах і ще раз скачуємо між долонями. Виходить 18 сирних кульок.
Для другої закуски пастоподібний сир викладаємо в миску, додаємо дрібно нарізані оливки і добре перемішуємо. Начинку можна вигадати будь-яку.
Скибочки плавленого сиру по одному розкриваємо, але залишаємо на плівці. Посередині додаємо суміш із сиру та оливок (по 1/8 частини).
Краї сиру з’єднуємо. Це дуже легко та зручно робити.
Притискаємо ближче до верху та виходять сирні мішечки. Обв’язуємо їх тонкими нитками сиру косичка. Щоб мішечки не прилипали до тарілки, ставимо їх на подрібнені волоські горіхи (їх потрібно дуже мало), не притискаємо, надлишки прибираємо пальцями.
Готові сирні закуски розміщуємо на тарілці або дошці для сервування і подаємо на стіл. Їх можна розмістити з іншими сирами, вийде оригінальна та дуже гарна сирна тарілка. І мішечки, і ніжні кульки з чудовим смаком.
Смачного!!!