Різдвяний кекс із серії «все перемішуємо та випікаємо». Приготувати швидко, легко та без зайвих проблем! Неймовірно смачний і м’який – немов тане в роті.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 штуки
- Цукор – 220 г
- Сіль – щіпка
- Ванільний цукор або ванілін – 8 г
- Соняшникова олія – 200 мілілітрів
- Молоко – 200 мілілітрів
- Розпушувач – 20 г
- Борошно – 300 г
- Терта морква – 150 г
- Волоські горіхи – 80 г
- Кориця – 0,5 чайної ложки
- Цукрова пудра – для прикраси
Приготування:
У тарілку вливаємо яйця, додаємо сіль, ванільний цукор, цукор і перемішуємо міксером 2-3 хвилини, підливаючи олії, потім молока.
Просіюємо поступово борошно, розпушувач і змішуємо за допомогою вінчика.
Кладемо терту моркву, волоські горіхи, всипаємо корицю і перемішуємо.
Форму для кексу 26 см змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном. Виливаємо підготовлене тісто і випікаємо 40-45 хвилин при ста вісімдесяти градусах.
Готовий кекс посипаємо цукровою пудрою та подаємо до чаю!
Смачного!