Напередодні Нового року багато хто вже запитує – що приготувати новенького на новорічний стіл і чим би незвичайним і смачним здивувати гостей. Сьогоднішній рецепт – один із таких рецептів. Смачний, нескладний та дуже апетитний.
Не скажу, що цей салат замінить традиційний новорічний олів’є чи шубу. Але! як мінімум смачно урізноманітнить та доповнить святковий стіл.
Інгредієнти:
- Цвітна капуста (заморожена) – 150-200 г
- Зелений горошок – 200 г
- Стебло селери – невеликий шматочок
- Сир вершковий – 100-150 г
- Шинка з м’яса індички – 200 г
- Бекон сирокопчений – 100 г
- Вершкове масло – невеликий шматочок
- Часник – 2-3 зубчики
- Цибуля – 35 г
- Мариновані корнішони – 4-5 шт
- Сметана – 1 ст. ложка
- Майонез – 1 ст. ложка
- Гірчиця – 0.5 ч. ложки
- Соєвий соус – 1 ст. ложка
- Сіль
- Перець
Приготування:
Цвітну капусту відправляємо на розігріту сковороду, на смак солимо, перчимо, додаємо вершкове масло і часник. Капусту тушкуємо до готовності. Обсмажуємо на сковороді тонкі стрічки бекону і викладаємо на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. На жирі, що витопився в сковороді після обсмажування бекону, обсмажуємо, нарізану невеликими кубиками цибулю.
Шинку та сир нарізаємо кубиками, корнішони ріжемо тонкою соломкою, дрібно нарізаємо стебло селери. У миску відправляємо шинку, горошок, корнішони, сир, селеру та обсмажену цибулю. Додаємо дрібно нарізаний обсмажений бекон (частину бекону залиште на прикрасу) та суцвіття цвітної капусти.
Приготуємо до салату заправлення. У миску відправляємо майонез, сметану, гірчицю та наливаємо соєвий соус. Все добре перемішуємо і, заправкою, що вийшла, заправляємо салат.
Апетитний салат викладаємо на тарілку, посипаємо чорним перцем і дрібно нарізаним обсмаженим беконом. Завершимо цей апетитний витвір мистецтва – посипавши зверху хрумкою картоплею Пай.
Смачного!