Це фантастично ніжний торт. Він зовсім не нудотний, з найсмачнішим яблучно-вершковим кремом усередині. І цей торт має явну перевагу перед іншими, для просочення йому потрібно всього 1,5 години.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Яйця 4 шт С1
- Сіль щіпка
- Ванілін щіпка
- Цукор 180
- Вершкове масло 180
- Яблучне пюре 20 г
- Крохмаль 80 г
- Борошно 130 г
- Розпушувач 6 г
Крем:
- Сир 250
- Вершки 33% 250 мл
- Ванілін щіпка
- Цукрова пудра 50 г
- Яблучне пюре 350 г
Приготування:
- З’єднаємо борошно, крохмаль та розпушувач. Добре перемішаємо.
- До яєць додаємо сіль і починаємо збивати міксером. Поступово додаємо цукор.
- Тепер додаємо яблучне пюре та розтоплене вершкове масло. Я розтоплюю вершкове масло на мінімальному вогні в ковші з товстим дном і обов’язково даю йому охолонути до теплого стану.
- Недовго перемішуємо міксером на мінімальній швидкості.
- Всипаємо 1/2 частину борошняної суміші та перемішуємо лопаткою знизу вгору. Потім додаємо борошно, що залишилося, ще трохи перемішуємо лопаткою.
- А потім щоб зберегти пишність і легкість тіста вимішуємо вже вінчиком, поки тісто не стане однорідним без грудочок борошна.
- Заздалегідь підготуємо листи пергаменту для випікання – 7 штук. Щоб корж був рівний, можна використовувати для нанесення тіста кільце для випічки або з зворотного боку листа намалювати коло діаметром 21 см олівцем.
- Викладаємо тісто на пергамент, близько 4-5 ложок та розрівнюємо його.
- Випікаємо корж при 190 ° близько 5 хвилин до золотистого кольору. Обрізаємо коржі одразу. Знімаємо кожен корж із пергаменту.
- Обрізки від коржів подрібнюємо. Між коржів прокладаємо ті самі листи пергаменту (складати в стопку потрібно коли коржі повністю охолонуть).
- Тепер приготуємо крем. З’єднаємо сир і цукор добре перемішаємо лопаткою.
- Додаємо добре охолоджені вершки та збиваємо міксером до стійких піків.
- Тепер додаємо яблучне пюре. І на мінімальній швидкості, недовго, буквально 7-10 секунд, перемішуємо міксером. Від готового крему візьмемо 3-4 ст.л. і приберемо в холодильник. Цей крем нам знадобиться для фінального вирівнювання.
- Збираємо торт. Одягаємо кільце та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
- Дістаємо торт із холодильника. Вирівнюємо кремом, що залишився. І присипаємо крихтою.
- Забираємо торт ще на 1 годину в холодильник.
Випікаємо коржі при 190° близько 5 хвилин до золотистого кольору. Усього виходить 7 коржів. Збираємо торт і відправляємо на 30 хвилин у холодильник у кільці. Потім дістаємо, присипаємо крихтою і ще на 1:00 в холодильник, можна навіть на 30 хвилин. І торт готовий, він виходить дуже ніжний, м’який та нереально смачний 🤗 Дуже рекомендую його приготувати