Я ніколи не втомлюся готувати цей кремовий лимонний пиріг! Ніжний, ароматний та неймовірно смачний, а готується швидко та легко. Підходить як на святковий стіл, так і просто у будні.
Інгредієнти:
- Яєчні жовтки – 3 штуки
- Цукор – 100 г
- Лимонна цедра – 1 чайна ложка
- Борошно – 250 г
- М’яке вершкове масло – 100 г
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- Яєчні білки – 3 штуки
- Класичний йогурт – 425 г
- Цукор – 80 г
- Борошно – 50 г
- Цукрова пудра
Приготування:
У яєчні жовтки насипаємо цукровий пісок, лимонну цедру та перемішуємо за допомогою вінчика.
Насипаємо борошно, кладемо м’яке вершкове масло, розпушувач, перемішуємо лопаткою і формуємо руками тісто. Розрізаємо на дві частини. Загортаємо у харчову плівку і ставимо в холодильник на 30 хвилин.
У мисці збиваємо яєчні білки міксером. У чисту миску виливаємо класичний йогурт, додаємо цукор та перемішуємо. Насипаємо борошно і перемішуємо.
Поступово викладаємо білки та перемішуємо.
Викладаємо одну частину тіста у форму 24 см і розподіляємо по всьому дну, роблячи борти. Вливаємо підготовлений крем та вирівнюємо.
Другу частину тіста натираємо на великій тертці поверх крему. Випікаємо 35 хвилин, при 180 градусах.
Готову випічку посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!