Я готую цей десерт на новорічні свята, коли нема зайвого часу і хочеться чогось легкого після ситного застілля. Також важливо, що всі продукти доступні і їх легко знайти в магазині.
Виходить незвичайно та смачно!
Інгредієнти:
- Лимонне желе – 1 п (90 г)
- Вода – 200 мл
- Сметана (20-25%) – 350 г
- Сир без крупинок (жирний) – 200 г
- Цукрова пудра – 2 ст.л
- Ванільний цукор – 1 п (10 г)
Посипання:
- Вершкове масло – 20 г
- Цукор – 20 г
- Кокосова стружка – 40 г
Приготування:
Для початку 1 пакетик лимонного желе або іншого на смак (90 г) заливаємо гарячою кип’яченою водою 200 мл. Перемішуємо до розчинення крупинок. Відкладаємо, щоб желе охололо.
Тим часом 200 г сиру подрібнюємо занурювальним блендером на однорідну пастоподібну консистенцію.
До 350 г жирної сметани (25 %) додаємо 2 ст.л цукрової пудри (30-50) г та 1 п (10 г) ванільного цукру. Перемішуємо ложкою. До сметани додаємо сир і перемішуємо.
До сметани з сиром додаємо невеликими порціями лимонне желе, яке охололо до кімнатної температури. Основа десерту виходить рідкою.
Форму для кексу розміром 25*11 см застилаємо харчовою плівкою. На дно форми викладаємо печиво. Поверх печива виливаємо підготовлене желе. Форму накриваємо харчовою плівкою. Ставимо десерт у холодильник на 1 годину.
Для посипання в сковороду кладемо 20 г вершкового масла, додаємо 20 г цукру і 40 г кокосової стружки. Продукти перемішуємо та смажимо на невеликому вогні до легкої золотистості. Готову посипку остудити до кімнатної температури.
Через 1 годину десерт дістаємо із холодильника. Він трохи застиг і верхній шар залишився рідким. Так і потрібно, посипання не обсипатиметься під час нарізання. Прикрашаємо десерт посипанням. Форму накриваємо харчовою плівкою. Ставимо десерт у холодильник до повного застигання на 2-3 години.
Розрізаємо на шматочки. Десерт форму тримає, але водночас він дуже ніжний. Також у десерту легкий лимонний відтінок.
Десерт у міру солодкий, не нудотний з легкою лимонною ноткою. Посипання добре поєднується з іншими продуктами. Виходить дуже смачно!
Смачного!