Пропоную цікавий рецепт салату, готується швидко та просто, з ніжним вершковим смаком.
Інгредієнти:
- Основа салату – м’ясо курки, ідеально піде філе грудки
- Дві варені картоплини (невеликі)
- Три варені яйця
- Сирок «дружба» чи інший плавлений сир – 100 г
- Листовий салат
- Олія для смаження курки
- Майонез для заправки
Приготування:
Філе курячої грудки нарізаємо на тонкі смужки. Розігріваємо в сковорідці олію та обсмажуємо, помішуючи хвилин 5-7.
Солимо, перчимо, можна додати інші спеції на ваш смак. Приправу для курки, наприклад, чи прованські трави.
Салат або пекінську капусту обробляємо на листя і застилаємо листочками широку тарілку.
На листя розподіляємо обсмажену курочку без олії рівним шаром. Останки зелені дрібно ріжемо і обсипаємо курку.
Робимо сітку з майонезу.
Далі шар вареної картоплі. Як правило, картоплю та яйця для салатів відварюємо заздалегідь.
Дві невеликі картоплини тремо на тертці та укладаємо на зелень. Поливаємо майонезом.
Варені яйця поділяємо на жовтки та білки. Жовтки подрібнюємо на тій же терці і викладаємо шаром на картоплю.
Знов трохи майонезу.
Подрібнюємо 100 грамів плавленого сиру та білки яєць, змішуємо та розподіляємо за іншими продуктами.
Ще раз поливаємо майонезом.
Перемішувати шари не потрібно, це можна зробити вже у тарілці.
Салат перед подачею краще настояти в холодильнику пів години, буде смачніше.
Смачного!