Кожен шматочок просто тане у роті. М’який, ніжний, ароматний, із незначною кислинкою, дуже смачний морквяний торт. Морква зовсім не відчувається. Сметанний крем простий у приготуванні. Рекомендую спекти своїм рідним та близьким до домашнього чаювання. Тим більше, що приготувати його можна легко та швидко.
Інгредієнти:
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 150 г
- Олія – 100 мл.
- Борошно – 150 г
- Розпушувач – 10 г
- Морква – 120 г
- Сіль – щіпка
Інгредієнти для крему:
- Сметана 25% – 400 г
- Цукрова пудра – 1/4 ст.
- Ванільний цукор – 1 п.
- Сік від 1 великого апельсину
Приготування:
Яйця збити трохи з сіллю, потім додати цукор і збивати 5 хвилин, щоб цукор встиг розчинитися. Бажано, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури.
Влити олію і перемішати.
Додати поступово просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно перемішати. Довго не вимішувати, коли всі інгредієнти змішаються, буде достатньо.
Моркву натерти на дрібній тертці і додати в тісто. Перемішати.
Дно форми діаметром 22-23 см застелити пергаментом. Боки змастити олією і присипати борошном. Вилити тісто у форму і випікати при 170⁰ 30-35 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою, вона має бути сухою.
Дати бісквіту охолонути. Потім вийняти з форми і розділити на дві частини.
Для крему змішати сметану з цукровою пудрою та ванільним цукром.
Кожен корж просочити апельсиновим соком та змастити кремом. Дати просочитися в холодильнику кілька годин і насолоджуйтесь чудовим смаком.
Смачного!