Сьогодні поділюся рецептом соковитого курячого філе. Готується грудка у своєму соку в духовці, під сметанно-сирним соусом.
Інгредієнти:
- куряче філе – 600 г
- цибуля – 1 шт.
- помідор – 1 шт.
- сметана – 3 ст.л.
- сир – 80 г
- сіль, перець, паприка, прованські трави
Приготування:
Грудку потрібно посолити і поперчити з двох сторін. Далі нарізаємо цибулю та помідор півкільцями.
Сир натираємо на великій тертці і додаємо сюди 3 столові ложки сметани. Все перемішуємо, за бажання можна сюди додати часник.
Змащуємо пергаментний папір рослинною олією і викладаємо на неї курячу грудку. У м’ясі робимо глибокі надрізи, але не до кінця через кожні два сантиметри.
Потім у кожен надріз, чергуючи, вставляємо цибулю і помідор. Так само можна брати печериці та болгарський перець.
Потім зверху викладаємо нашу сметанно-сирну масу і рівномірно розподіляємо по всій довжині.
Складаємо пергамент по краях і скручуємо кінці, щоб у нас вийшов човен. Завдяки йому куряча грудка запікатиметься у власному соку і буде соковита і смачна.
Так само зверху я посипаю паприкою та прованськими травами. Кладемо наші човники на лист і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 30 хвилин.
Все готово, ось такий простий рецепт. Готову страву посипаємо подрібненою зеленню та подаємо до столу.
Смачного!