Дуже люблю цю випічку за простоту в приготуванні, аромат, смак, соковитість та різноманітність. Готувати її можна з будь-якими замороженими ягодами, які є у морозильній камері. Потрібно всього 4 інгредієнти та трохи часу на приготування.
Інгредієнти:
- 500 г листкового тіста (дріжджове)
- 100 г заморожених ягід
- 4 ст. л. цукру
- 1 куряче яйце
Приготування:
Для приготування беру листкове дріжджове тісто. Вироби з нього виходять пишними, не надто листковими та смачними. Попередньо його розморожуємо. У пачці йде 2 квадратні пласти по 250 г.
Присипаємо поверхню борошном, розгортаємо 1 пласт у прямокутник. Тісто посипаємо цукром (2 ст. л.). Залишаємо з верхнього боку 3-4 см.
Поступово розподіляємо заморожені ягоди (1/2 частина, в мене брусниця). Можна використовувати будь-які свіжі або заморожені ягоди.
Завертаємо все в рулет (шов знизу).
Розрізаємо рулет на невеликі рулетики, виходить 13-14 шт. Розміщуємо на деко (у мене на дні змащений маслом пекарський папір). Готуємо другий пласт тіста. Змащуємо всі рулетики з ягодами збитим яйцем і випікаємо в розігрітій в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин (у мене 2 невеликі листи). Час залежить від духовки.
Як тільки рулетики збільшаться в об’ємі і покриються гарним коричневим кольором, виймаємо. Рулетики відразу перекладаємо на ґрати та остуджуємо. Пахнуть вони чудово.
Готові рулетики з брусницею перекладаємо на тарілки, за бажанням поливаємо зверху згущеним молоком і відразу подаємо на стіл. Ніжне дріжджове тісто, кисленька брусниця, солодке згущене молоко – це дуже-дуже смачно.
Смачного!!!