Салат зі смаженим курячим філе та огірками підкорює всіх. Виходить таким смачним, що всі, хто пробують його, залишаються задоволеними смаком. А я його готую і на свята, і навіть просто на обід, тому що він не тільки смачний, а ще й готується просто, що важливо для господарок, адже нам часу завжди не вистачає… Спробуйте приготувати, я впевнена, цей салат приживеться на вашій кухні.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 400-500 г
- Сіль -1/2 ч.л.
- Огірок -1-2 шт. (250 гр)
- Цибулина -1 шт.
- Яйця -4 шт.
- Майонез або сметана – за смаком
Маринад для цибулі
- Сіль -1/2 ч.л.
- Цукор -1 ч.л.
- Яблучний оцет -2 ст.
- Вода -2 ст.
Приготування:
Куряче філе розріжемо кубиками або соломкою, як Вам подобається, на смак це ніяк не вплине.
Відправляємо на сковороду, обсмажимо в невеликій кількості олії. Як тільки грудка побіліє і з’явиться рідина, додамо сіль та перець, продовжимо смажити, але вже під кришкою, до випаровування рідини.
Тепер відкриваємо кришку і смажимо до золотистості та рум’яності м’яса (не перестарайтеся!). Готово. Знімаємо з вогню та даємо м’ясу охолонути.
Замаринуємо цибулю: наріжемо кубиками, додамо сіль, цукор, воду, яблучний або столовий оцет. Залишимо маринуватися хвилин на 10-15.
У миску розбиваємо яйця, посолимо, збиваємо віночком. Смажимо яєчні млинці на сковороді з двох сторін, з цієї кількості виходить 4 млинці. За бажанням, можна кожне яйце збивати та смажити окремо.
Огірок наріжемо соломкою, яєчні млинці, що охолонули, теж наріжемо соломкою.
Усі підготовлені інгредієнти відправляємо в салатник, не забуваємо злити рідину з маринованої цибулі, заправляємо за бажанням сметаною або майонезом, можна змішати наполовину того й того. Перемішуємо та подаємо в салатнику до столу.
Смажену курячу грудку, звичайно ж, можна за бажанням замінити на відварену, але смак виходить зовсім інший. Тож не рекомендую цього робити.
Спробуйте приготувати, я впевнена, що цей салат приживеться на вашій кухні.
Смачного!!!