Любителі смачних десертів цей рецепт запишуть великими літерами у своїй кулінарній книзі.
Найпростіший банановий пиріг з карамеллю готується з недорогих та доступних інгредієнтів, які завжди є на кухні. Відмінний десерт для всіх та кожного. Недорого, смачно, просто! Приготуйте, Вам сподобається!
Інгредієнти:
- Банани – 3 шт
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 5 г
- Вершкове масло – 75 г
- Яйця-2 шт
- Борошно – 130 г
- Розпушувач – 5г
- Волоські горіхи – 30 г
Карамель:
- Цукор – 100 г
- Вода – 1.5 ст. ложки
- Вершки – 30-35% -150 г
- Сіль – 1 щіпка
Приготування:
У сковороду насипаємо цукор і наливаємо пару столових ложок води. Як тільки цукор обсмажиться до карамельного кольору, наливаємо в сковороду вершки і додаємо щіпку солі. Все добре перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню. Очищаємо банани від шкірки та розрізаємо вздовж на дві частини. З пергаменту вирізаємо кружальце і застилаємо дно нашої форми для запікання. На пергамент викладаємо рівномірно банани, щоб повністю покривали дно. Шар бананів заливаємо приготованою карамеллю.
Шматочки бананів, що залишилися, перекладаємо в миску, насипаємо ванільний і звичайний цукор. Банани переминаємо вилкою, додаємо два яйця, злегка підігріте вершкове масло і все добре перемішуємо. У миску насипаємо борошно, сіль, цукор, розпушувач та дрібно нарізані горіхи. Горіхи з борошном перемішуємо і відправляємо в миску з яйцями. Все швидко змішуємо вінчиком і поступово викладаємо на шар карамелі у форму для запікання.
Форму з тістом відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин, увімкнувши режим конвекції. Якщо банановий пиріг почне пригоряти згори – накрийте його пергаментом. Апетитний пиріг дістаємо з духовки, кладемо на нього тарілку і ставимо на тарілку невеликий вантаж, щоб вигнати з пирога зайве повітря.
Пирогу даємо час повністю охолонути і акуратно перевертаємо на тарілку. Приберіть пергамент і кличте до десерту близьких. Смачного!