Нове

Шоколадний бісквіт на сметані, для тортів та тістечок: готується за лічені хвилини

Сьогодні я хочу запропонувати вам приготувати дуже смачний і ніжний шоколадний бісквіт, який готується на сметані.

Готується дуже просто та швидко, можна сказати за лічені хвилини. Тісто готується за принципом “все змішали і можна випікати”, нічого збивати не треба. Випікається бісквіт 12-15 хвилин.

Бісквіт відмінно підходить для приготування різних тортів, тістечок або рулетів.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 160 г (8 ст. л. без верху)
  • Сіль – ч. л.
  • Сметана жирністю 20% – 250 г
  • Сода – 6 г (1 ч. л.)
  • Пшеничне борошно – 140 г (7 ст. л. без верху)
  • Какао – 40 г (4 ст. л. без верху)
  • Оцет 9% – 12 г (1 ст. л.)

Приготування:

Тісто готується дуже швидко, тому відразу підготуйте деко для випікання і увімкніть духовку нагріватися до 180 ° C (356 ° F).

1. У чаші змішуємо разом: яйця, сіль та цукор;

2. Додаємо сметану та соду, перемішуємо;

3. Просіюючи, додаємо пшеничне борошно та какао. Перемішуємо вінчиком до однорідного стану;

4. Додаємо 9% оцет, перемішуємо, реакція оцту має повністю припинитись. Тісто виходить не густе, воно легко стікає з лопатки;

За бажанням, 1 ст. л. 9% оцту можна замінити 2 ст. л. свіжого лимонного соку.

5. Переливаємо тісто на лист застелений тефлоновим килимком або пергаментним папером, і рівномірно розрівнюємо;

Я використовую деко від духовки, розмір мого листа дном 29 на 40 см.

6. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180°C (356°F), на середньому рівні, нагрівання верх/низ приблизно 12-15 хвилин. У мене бісквіт випікався 14 хвилин;

7. Готовність бісквіту перевіряємо дерев’яною паличкою, вона має виходити сухою. Пересушувати бісквіт не треба;

8. Перекладаємо бісквіт на грати, даємо охолонути до кімнатної температури та розрізаємо на коржі.

Нове

Популярне