Сьогодні у мене для вас дуже простий рецепт брауні, з яким неможливо не впоратися. Його смак визначає шоколад, тому краще брати якісний темний шоколад із високим вмістом какао-продуктів. Тоді у вас точно вийде найсмачніший шоколадний десерт, який тане у роті. Нумо готувати.
Інгредієнти:
- Шоколад чорний 60–70% 100 г
- Вершкове масло 50 г
- Молоко 80 г
- Жовтки 3 шт.
- Какао 25 г
- Борошно 30 г
- Білки 3 шт.
- Сік лимону 1-2 г
- Цукор 50 г
- Сіль щіпка
Приготування:
Темний шоколад розламую на невеликі шматочки та відправляю у глибоку ємність. Додаю вершкове масло і розтоплюю в мікрохвильовій печі короткими імпульсами по 15–20 секунд, щоразу перемішуючи.
Вливаю молоко та добре перемішую. Яйця поділяю на білки та жовтки та додаю жовтки до шоколадної маси, знову перемішую. Просіюю борошно з какао і перемішую вінчиком до однорідності.
Білки відправляю у глибоку ємність, додаю лимонний сік та починаю збивати. Як тільки білки перетворилися на піну, в кілька етапів додаю цукор. Продовжую збивати до впевнених піків, як для безе.
У кілька етапів додаю білки до шоколадної маси, щоразу акуратно перемішуючи, щоб білки не осіли. Тісто має вийти повітряним.
Переливаю тісто у форму для випікання та рівномірно розподіляю (у мене кондитерське кільце без дна діаметром 16 см, тому я обертаю його фольгою). Відправляю випікатися на 30 хвилин при 180°C.
Після випікання форму з бісквітом перевертаю та залишаю до повного остигання – це потрібно, щоб бісквіт не осів.
Виймаю бісквіт із форми та посипаю какао перед подачею. Смачного!