Нове

Секрети приготування смачних чебуреків: що покласти у фарш для соковитості

Класичні чебуреки – це яловиче м’ясо і тонке тісто, що хрумтить. Але я трохи змінила рецепт на свій смак.

Логічно поміркувавши, я вирішила додати в начинку не тільки яловичий фарш, а й свинячий. Начинка у чебуреків має бути соковитою. Ось саме соковитість і ніжність додасть начинці свинина і … звичайно, цибуля у великій кількості. І ще один мій роздум привів мене до думки, що у фарш треба додати воду. Роблю це для того, щоб краще приготувалося м’ясо. У той час, коли ми опускаємо чебурек у киплячу олію, вода в начинці закипає, перетворюючись на насичений бульйончик. Отже, ми можемо бути впевненими, що начинка за пару хвилин кипіння точно дійде до кондиції.

Інгредієнти:

Для тіста

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – ​​8 ст. ложок
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Цукор – 1 ч. ложка
  • Горілка – 1 ч. ложка
  • Вода – 300 мл
  • Борошно – 600 г

Для начинки

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Свинячий фарш – 400 г
  • Вода – 1 склянка
  • Цибуля – 4-5 шт.
  • Часник – 2-3 часточки
  • Соняшникова олія для смаження – приблизно 100-120 мл

Приготування:

Готуємо фарш. Викладаємо у ємність яловичий фарш. Додаємо до нього свинячий фарш, подрібнену цибулю, пропущений через прес часник. Додаємо сіль, зіру та мелений перець.

Додаємо у фарш воду. Все дуже ретельно перемішуємо. Фарш готовий.

Замішуємо тісто. Розмішуємо сіль, цукор, олію та яйце в однорідну масу. Додаємо воду та горілку (горілка робить чебуречне тісто хрустким). Поступово додаємо все борошно.

Тісто має бути тугим та еластичним.

Розкочуємо тісто завтовшки не більше 2 мм і за допомогою блюдця вирізаємо кружки потрібного розміру.

На одну половину викладаємо м’ясну начинку. Іншою половиною накриваємо начинку. Тут важливо міцно зліпити кінці, щоб сік-бульйон, що утворюється, не виплив у киплячу олію.

Для цього вмокаємо палець у воді і промазуємо краї. Потім спочатку притискаємо краї пальцем, а потім притискаємо вилочкою.

Розігріваємо олію і по черзі опускаємо в неї чебуреки. На середньому вогні чебуреки смажаться максимум за 3,5 хвилини.

Викладаємо їх на паперовий рушник для того, щоб стік зайвий жир.

Смачного!

Нове

Популярне