Нове

Від цього пісочного печива неможливо відірватися: хрумке, із приємною лимонною кислинкою

Пісочне печиво «Макові ниточки» дуже смачне, хрумке, із приємною лимонною кислинкою! Настільки смачне, що хочеться готувати щодня. Приготувати дуже легко, швидко і без проблем.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Вершкове масло (кімнатної температури) – 150 г
  • Сіль – 1/2 чайної ложки
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Цукровий пісок – 100 г
  • Насіння маку – 2 столові ложки
  • Цукрова пудра – 1 столова ложка
  • Лимонний сік – 1 столова ложка

Приготування:

У глибоку миску викладаємо вершкове масло кімнатної температури. Всипаємо цукровий пісок, сіль та ретельно змішуємо ложкою до однорідності.

Вливаємо яйце і знову змішуємо. Всипаємо мак та змішуємо.

Додаємо поступово борошно та змішуємо ложкою, потім руками. Тісто має вийти м’яким та гладким. Загортаємо тісто в харчову плівку і забираємо в холодильник на 40-60 хвилин.

Розкочуємо з тіста кульки (розміром з волоський горіх).

З кожної кульки розкочуємо джгут і робимо палітурки. Викладаємо на лист з пергаментним папером і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку – на 10-15 хвилин.

У цукрову пудру вливаємо сік лимонний і змішуємо. Обмазуємо гаряче печиво.

Смачного!

Нове

Популярне