Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом печива з гарбуза, яке подобається мені за простоту та швидкість приготування, за смак, аромат, м’якість.
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.
- цукор – 150 г
- вершкове масло – 120 г
- гарбузове пюре – 160 г
- кориця мелена – 0,5 ч.л.
- розпушувач – 12 г
- борошно – 350 г
- шоколадні крапельки – 110 г
Приготування:
У миску розбиваємо яйце, додаємо 150 г цукру, 120 г розтопленого і повністю остиглого вершкового масла. Перемішуємо віночком до однорідності та додаємо 160 г гарбузового пюре. Розмішуємо.
Висипаємо в тісто 12 г розпушувача, 0,5 ч. л. меленої кориці та частинами вводимо 350 г просіяного борошна. Замішуємо м’яке тісто за допомогою лопатки.
Додаємо в тісто шоколадні крапельки, перемішуємо і ставимо тісто в холодильник на 15 хвилин.
Далі змащуємо руки олією, відщипуємо невеликий шматочок тіста і скачуємо його в кульку.
Кульки за розміром можна зробити будь-які, але від їх розміру і залежатиме час випікання.
Перекладаємо заготовки на лист або плоску форму, застелену папером для випікання на певній відстані один від одного, оскільки печиво добре збільшиться у розмірі.
Ставимо випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Після випікання даємо охолонути і посипаємо зверху цукровою пудрою. Але втриматися і не скуштувати гаряче печиво – вкрай складно, бо смачний аромат наповнює всю кухню.
Замість шоколаду можна покласти цедру апельсина, лимона чи подрібнені горішки.
Смачного!