Нове

Соковите куряче філе в духовці з грибами та сирним соусом

Шикарний та простий рецепт соковитої курячої грудки з апетитним сирно-грибним соусом.

Страва чудово підійде як для святкового, так і для повсякденного меню – у захваті залишаться усі!

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 3 шт
  • Розмарин – кілька гілочок
  • Часник – 1 зубчик
  • Цибуля – 1 шт
  • Приправа Чорний перець із часником
  • Печериці дрібні – 100 г
  • Гливи – 150 г
  • Вершки 33% – 150 мл
  • Вершкове масло – невеликий шматочок
  • Рослинна олія
  • Борошно – 1/3 ст. ложки
  • Сіль
  • Перець
  • Пудра білих грибів – 0.5 ч. ложки
  • Сир моцарела для піци
  • Зелена цибуля

Приготування:

У миску з курячою грудкою додаємо кілька гілочок розмарину, пропускаємо через прес зубчик часнику та посипаємо часниковою приправою. Додаємо невелику кількість солі, збризкуємо м’ясо олією і перемішуємо. М’ясо залишаємо на 5 хвилин маринуватися. Курячі грудки обсмажуємо до золотистої скоринки, додавши при жаренні невеликий шматочок вершкового масла.

Приступимо до приготування соусу. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і додаємо шматочок вершкового масла. У сковороду відправляємо дрібно нарізану цибулю, гриби та обпалюємо все газовим пальником. Грибочки на смак солимо, перчимо, додаємо третину столової ложки борошна і перемішуємо. Наливаємо в сковороду вершки і як тільки борошно почне загущати вершки – наливаємо 100-150 мл води. Для яскравішого аромату грибів додаємо в соус пудру білих грибів і перемішуємо. Даємо буквально одну хвилинку покипіти і заливаємо соусом обсмажену курячу грудку, попередньо витягнувши з сковороди гілочки розмарину.

Зверху накриваємо шматочками сиру моцарела і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 5-7 хвилин. Курячі грудки ріжемо на невеликі шматочки і разом з соусом подаємо до столу, прикрасивши зверху зеленою цибулькою.

Смачного!

Нове

Популярне