Шикарний та простий рецепт соковитої курячої грудки з апетитним сирно-грибним соусом.
Страва чудово підійде як для святкового, так і для повсякденного меню – у захваті залишаться усі!
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 3 шт
- Розмарин – кілька гілочок
- Часник – 1 зубчик
- Цибуля – 1 шт
- Приправа Чорний перець із часником
- Печериці дрібні – 100 г
- Гливи – 150 г
- Вершки 33% – 150 мл
- Вершкове масло – невеликий шматочок
- Рослинна олія
- Борошно – 1/3 ст. ложки
- Сіль
- Перець
- Пудра білих грибів – 0.5 ч. ложки
- Сир моцарела для піци
- Зелена цибуля
Приготування:
У миску з курячою грудкою додаємо кілька гілочок розмарину, пропускаємо через прес зубчик часнику та посипаємо часниковою приправою. Додаємо невелику кількість солі, збризкуємо м’ясо олією і перемішуємо. М’ясо залишаємо на 5 хвилин маринуватися. Курячі грудки обсмажуємо до золотистої скоринки, додавши при жаренні невеликий шматочок вершкового масла.
Приступимо до приготування соусу. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і додаємо шматочок вершкового масла. У сковороду відправляємо дрібно нарізану цибулю, гриби та обпалюємо все газовим пальником. Грибочки на смак солимо, перчимо, додаємо третину столової ложки борошна і перемішуємо. Наливаємо в сковороду вершки і як тільки борошно почне загущати вершки – наливаємо 100-150 мл води. Для яскравішого аромату грибів додаємо в соус пудру білих грибів і перемішуємо. Даємо буквально одну хвилинку покипіти і заливаємо соусом обсмажену курячу грудку, попередньо витягнувши з сковороди гілочки розмарину.
Зверху накриваємо шматочками сиру моцарела і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку на 5-7 хвилин. Курячі грудки ріжемо на невеликі шматочки і разом з соусом подаємо до столу, прикрасивши зверху зеленою цибулькою.
Смачного!