Пропоную приготувати незрівнянний шоколадний торт із ягодами. Як ви вже зрозуміли з назви, духовка не буде потрібна. Все набагато простіше. Торт виходить ніжним, соковитим і неймовірно смачним, він просто тане у роті.
Інгредієнти:
Для млинців:
- Борошно 180 г
- Цукор 70 г
- Сіль 1/3 ч.л.
- Какао 18 г
- Яйця 2 шт С1
- Молоко 300 мл
- Окріп 200 мл
- Рослинна олія 2 ст.л.
Для крему:
- Вершковий-сир 180 г
- Вершки від 33% жирності 500 мл
- Цукор 90 г (або до смаку)
- Малина 500 г
Для глазурі:
- Шоколад 100 г
- Молоко 35 мл
- Вершкове масло 15 г
- Діаметр форми 20 см
Приготування:
У глибокій чаші з’єднаємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, какао. Добре перемішаємо віночком.
Зробимо невелике заглиблення у суміші сухих продуктів і додамо яйця та трохи молока. Розмішуємо вінчиком, поступово захоплюючи краї, як тільки в центрі утворюється густа маса, додаємо ще потроху молока, і також перемішуємо вінчиком, поступово захоплюючи краї з сухою сумішшю.
У результаті виходить густе однорідне тісто без грудочок. Тепер вливаємо окріп постійно помішуючи.
Додаємо олію, перемішуємо до однорідності тіста і залишаємо його на 15 хвилин.
Смажимо млинці. Перший раз сковороду змащуємо олією. Далі це робити не потрібно, млинці добре відстають від сковороди і не рвуться.
Поки млинці остигають готуємо крем. У глибокій чаші з’єднаємо вершковий сир та цукор, добре перемішаємо лопаткою. Не потрібно досягати повного розчинення цукру на цьому етапі.
Додаємо добре охолоджені вершки та збиваємо масу міксером, починаючи з мінімальних оборотів. Виходить густий та пишний крем.
Викладаємо на млинець, що остигнув, крем і малину, згортаємо в щільний рулет.
Перекладаємо рулет у форму. Завертаємо наступний і так закриваємо все дно форми.
Викладаємо шар крему та добре розрівнюємо лопаткою. Потім робимо другий шар із рулетиків. Викладаємо крем, що залишився, розрівнюємо.
Накриваємо торт зверху двома млинцями та акуратно заправляємо краї під форму. Я для цього використала маленьку силіконову лопатку.
Забираємо торт на стабілізацію в холодильник на 4 години.
Коли час для стабілізації вийшов робимо шоколадну глазур. Для цього з’єднаємо шоколад, молоко та вершкове масло. Розтопимо їх у мікрохвильовій печі по 10 секунд в 3-4 підходи, перемішуючи продукти після кожного розігріву.
Покриваємо торт глазур’ю. З нею зручно працювати, оскільки вона не тече і не застигає миттєво.
Забираємо торт ще хвилин на 25 у холодильник і можна подавати до столу.
Торт виходить дуже ніжним та смачним 😋 одним шматочком тут точно не обійтися)
Смачного!