Пропоную приготувати швидке та смачне печиво на кефірі. Рецепт дуже простий. Продукти доступні. Для приготування міксер не потрібно, та й прибирати тісто перед розкочуванням в холодильник теж не потрібно. Печиво виходить дуже смачним, м’яким усередині та з цукровою скоринкою зовні.
Інгредієнти:
- Яйце 1 шт
- Кефір 120 мл
- Цукор 40 г
- Рослинна олія 50 г
- Борошно ~260 г
- Розпушувач 6 г
- Цедра апельсина (лимона) 1/2 ч. л.
Приготування:
З’єднаємо яйце, цукор та сіль. Перемішаємо віночком. Додамо рослинну олію та кефір. Перемішуємо. Додамо трохи цедри апельсина (або лимона).
З’єднаємо борошно та розпушувач. Добре перемішаємо. Всипаємо борошно в яєчну суміш. Поки що зручно перемішуємо лопаткою. А тепер руками замішуємо м’яке тісто.
Стіл та тісто припилюємо борошном. І розкочуємо тісто в пласт завтовшки близько 3-4 мм. Вирізаємо кола діаметром 7-8 см.
Тепер формуємо печиво. Вмочуємо кружок однією стороною в цукор. Згортаємо навпіл, так щоб цукор був усередині. І повертаючи, скріплюємо вушко. З’єднуємо міцно, щоб при випіканні печиво не розкрилося.
Обмочуємо верхівку печива в цукор і викладаємо на лист.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180 ° С близько 20 хвилин. Точний час випікання залежить від особливостей вашої духовки.
Смачного!