Салат зі свіжої капусти – досить проста страва, яка навряд чи може когось здивувати. Але лише не в цьому випадку. Адже ми пропонуємо рецепт салату із додаванням одного несподіваного інгредієнта. Саме завдяки йому смак готової страви виходить насиченішим, а салат стає ситним.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 350 г
- Морква – 200 г
- Кріп – 20 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Молоко – 50 мл
- Часник – 2 зубчики
- Сіль та перець – за смаком
- Майонез – для заправки
- Рослинна олія – 20 мл
Приготування:
Капусту шаткуємо ножем на тонку соломку або тремо на спеціальній тертці. Очищену моркву натираємо та поєднуємо з капустою. Мнемо овочі руками до невеликого пом’якшення капусти та виділення соку.
Далі приступаємо до секретного інгредієнта – яєчних млинців. Трохи збиваємо в мисці яйця, молоко та сіль. На сковороді з олією смажимо 4 млинці та ріжемо їх на невеликі смужки довжиною 5 см та шириною 1 см.
Додаємо млинці у чашку з капустою. Видавлюємо туди ж часник. Кріп дрібно рубаємо ножем і відправляємо у спільну миску. Заправляємо салат сіллю, майонезом та перцем. Перемішуємо та подаємо на стіл.
Такий салат буде чудовим доповненням на обід чи вечерю. Або ж його можна використовувати як гарнір до котлет, м’яса, птиці. До речі, за бажанням його можна заправити натуральним йогуртом або сметаною. Також можна приготувати і соус на їх основі.
Смачного!