На прилавках магазинів можна зустріти свіжу скумбрію. Це досить смачна рибка, яка ще й корисна. Та й вартість її зовсім не висока. Тому сьогодні ми хочемо поділитись простим, але дуже вдалим рецептом її приготування. Знадобляться для цього найдоступніші інгредієнти та трохи вільного часу.
Інгредієнти:
- Скумбрія охолоджена – 2 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Молота паприка – 1 ч.л.
- Сіль та перець – за смаком
- Оливкова або соняшникова олія – 3 ст.л.
Приготування:
Скумбрію потрошимо. Відокремлюємо голову та хвіст. Розрізаємо рибку вздовж і видаляємо хребет та всі кістки. Повинно вийти 4 філе.
Для маринаду змішуємо в мисці мелену паприку, давлений часник, сіль, олію та перець. Сумішшю, що вийшла, гарненько змащуємо філе скумбрії і залишаємо маринуватися хвилин на 20. Деко застилаємо пергаментом і викладаємо на нього замариноване філе.
У цей час добре розжарюємо духовку до 200°С. Відправляємо рибу до духовки на 15 хвилин. Філе скумбрії готується дуже швидко, тому важливо не пересушити його в духовці. Так само не зайвим буде і включити витяжку або відкрити вікно, оскільки ця рибка при готуванні має досить специфічний аромат.
Готову скумбрію можна подати із рисом, кускусом, пюре з картоплі. А можна зробити з неї турецьку шаурму – балик екмек. Для цього на лист тонкого лаваша потрібно покласти трохи зеленого салату, цибулю, свіжий томат і філе скумбрії. Після цього лаваш згортається на кшталт шаурми і трохи обсмажується на сухій сковороді.
Смачного!