Інгредієнти:
для тіста:
- 500 мл молока
- 1 яйце
- 150 г вершкового масла
- 1 кг борошна
- 50 г дріжджів
- 2 ст. ложки цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
для посипання та змащування:
- 1 яйце
- 2 ст. ложки цукру
- мелена кориця до смаку
- мак за смаком
Приготування:
Дріжджі розпустити в 1 ложці цукру, перемішай і почекай, щоб вони стали рідкими. Додай тепле (не гаряче) молоко і, помішуючи, поступово всип приблизно 1/3 частину борошна. Постав опару в тепле місце на 15-20 хвилин, щоб вона підійшла.
Додай у тісто для булочок цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль, м’яке вершкове масло і поступово всип просіяне борошно. Заміси однорідне гладке тісто. Накрий його серветкою і знову постав у тепле місце на 15-20 хвилин.
Готове тісто обімни. Відокремлюй від нього невеликі шматочки, сформуй з них кульки, а потім кожну розкатай у коржик. Коржик згорни рулетиком, склади навпіл, зроби посередині надріз і виверни у формі плюшки.
Виклади булочки на застелений пергаментом і змащене маслом лист і залиш на 10-15 хвилин. Потім змасти поверхню збитим яйцем, посип булочки цукром і за бажання – на вибір меленою корицею або маком.
Відправляй лист у розігріту до 200°С духовку. Булочки з цукром будуть готові за 20-25 хвилин.
Смачного!