Нове

Готуємо рум’яні цукрові плюшки на швидку руку

Інгредієнти:

для тіста:

  • 500 мл молока
  • 1 яйце
  • 150 г вершкового масла
  • 1 кг борошна
  • 50 г дріжджів
  • 2 ст. ложки цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • дрібка солі

для посипання та змащування:

  • 1 яйце
  • 2 ст. ложки цукру
  • мелена кориця до смаку
  • мак за смаком

Приготування:

Дріжджі розпустити в 1 ложці цукру, перемішай і почекай, щоб вони стали рідкими. Додай тепле (не гаряче) молоко і, помішуючи, поступово всип приблизно 1/3 частину борошна. Постав опару в тепле місце на 15-20 хвилин, щоб вона підійшла.

Додай у тісто для булочок цукор, що залишився, ванільний цукор, сіль, м’яке вершкове масло і поступово всип просіяне борошно. Заміси однорідне гладке тісто. Накрий його серветкою і знову постав у тепле місце на 15-20 хвилин.

Готове тісто обімни. Відокремлюй від нього невеликі шматочки, сформуй з них кульки, а потім кожну розкатай у коржик. Коржик згорни рулетиком, склади навпіл, зроби посередині надріз і виверни у формі плюшки.

Виклади булочки на застелений пергаментом і змащене маслом лист і залиш на 10-15 хвилин. Потім змасти поверхню збитим яйцем, посип булочки цукром і за бажання – на вибір меленою корицею або маком.

Відправляй лист у розігріту до 200°С духовку. Булочки з цукром будуть готові за 20-25 хвилин.

Смачного!

Нове

Популярне