Страва виходить соковитою, дуже смачною, ситною і виглядає вона дуже апетитно.
Всі інгредієнти відмінно поєднуються і надають страві аромату та неповторного смаку.
Інгредієнти:
- куряче філе – 2-3 шт. ;
- цибуля – 1 шт. ;
- картопля – 2-3 шт. ;
- гриби – 100 г ;
- помідор – 1-2 шт. ;
- сир – 100 -150 г ;
- часник – 3-4 зубчики;
- сіль, перець, улюблені спеції за смаком;
- майонез чи сметана – 3-5 ст.л. ;
- олія – 1-2 ст.л. ;
- зелена цибуля – 2-3 пера.
Приготування:
Куряче філе добре помити, обсушити серветкою і розрізати вздовж навпіл.
Кожен шматочок натерти сіллю, перцем, улюбленими спеціями і трохи відбити з обох боків кухонним молоточком. Відставити убік.
Очистити овочі. У зручній ємності змішати сметану або майонез із часником пропущеним через прес.
Цибулю та гриби порізати невеликими кубиками і обсмажити на олії до золотистості.
Якщо ви хочете, щоб страва вийшла не дуже жирна, то цибулю з грибами можна не обсмажувати, і викладати на курячу грудку в сирому вигляді.
Сир натерти на тертці.
Помідори порізати кружальцями. Зелену цибулю дрібно порубати ножем.
Картоплю натерти на великій тертці. Деко або форму для запікання змастити олією і викласти курячу грудку.
Зверху, на кожен шматочок грудки викласти по 1-2 ст. л. смажених грибів з цибулею, потім викласти кружечки помідорів і посипати рубаною зеленою цибулею.
Наступним шаром викласти терту сиру картоплю.
Посолити, поперчити і змастити або зробити сіточку часниковим соусом.
Всю цю красу поставити в розігріту духовку до 180С на 20 хвилин.
Через 20 хвилин дістати з духовки, посипати тертим сиром і назад відправити в духовку ще на 7-10 хвилин, поки не вийде апетитна сирна скоринка.
Ось і все, соковита і ніжна куряча грудка під шубкою готова!
Смачного!!!