А взагалі цю запіканку можна і без м’яса зробити – теж буде дуже смачно! Або замість м’яса додати гриби – варіацій багато і завжди смачно!
Інгредієнти:
- капуста – 1 качан середній
- фарш м’ясний – 500-600 г
- цибуля – 1 шт
- сметана – 250 мл
- томатна паста – 3-4 столові ложки
- сир тертий – 150 г
- сіль за смаком
- спеції за смаком
- можна додати зелень за бажанням
- панірувальні сухарі
- олія для змазування форми та обжарювання фаршу
Приготування:
Капусту ділимо на 4 частини, вирізаємо качан. Потім кожну частину ріжемо крупно і укладаємо в каструлю.
Заливаємо водою, солимо і варимо після закипання хвилин 15.
Поки варитися капуста, обсмажуємо на сковороді фарш і подрібнену цибулю. Смажимо 5-7 хвилин.
Потім додаємо сіль та спеції на смак, сметану, томатну пасту і тушкуємо ще кілька хвилин.
Капусту відкидаємо на друшляк і починаємо збирати запіканку:
Форму для випічки гарненько змащуємо вершковим маслом, посипаємо панірувальними сухарями і викладаємо капусту, зверху розподіляємо начинку з фаршу, потім знову капусту і так повторюємо кілька разів.
Верхнім шаром має бути капуста. Посипаємо тертим сиром, прикриваємо форму фольгою та запікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин. За 7 хвилин до готовності фольгу можна зняти, щоби сир підрум’янився.
Смачна та ситна капустяна запіканка готова! Смачного!