Інгредієнти:
- гарбуз натертий на великій тертці – 2 склянки (~ 450 г)
- борошно – 1 – 1,5 склянки
- кефір – 1 склянка
- 1 яйце
- цукор – 2 ст.л.
- сода – 1/2 ч.л.
- сіль – щіпка
- олія – для смаження
Приготування:
Почнемо з гарбуза. Очищений гарбуз потрібно натерти на великій тертці. Натертий гарбуз перекладаємо в миску.
В окрему ємність наливаємо склянку кефіру, додаємо сюди пів чайної ложечки соди, щіпку солі, 2 столові ложки цукру.
Цукор додавайте за смаком. І розбиваємо сюди 1 яйце, трошки збиваємо вінчиком чи ложкою. Соду гасити не потрібно, кефір погасив за нас соду.
Тепер додаємо сюди наш гарбуз і знову цю масу перемішуємо. Далі всипаємо склянку борошна, це приблизно 5-6 ст. ложок борошна.
Тісто готове, якщо ви хочете, щоб ваші оладки з гарбуза вийшли пишними, значить робіть його густим, додавайте борошна стільки, щоб вийшла густа консистенція.
На добре розігріту сковорідку наливаємо олію і столовою ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки.
Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Займає це зазвичай близько 2 хвилин. З рештою тіста проробляємо те саме.
Гарбузові оладки готові, вони просмажені та ніжні всередині. Подавати їх можна зі сметаною, медом, джемом чи варенням.
Смачного!