Рекомендуємо спробувати приготувати такий оригінальний варіант омлету, де роль начинки виконують гриби і баклажани. Трохи дивне поєднання, але повірте – на смак такий омлет просто чудовий.
Додатково рекомендуємо для смаження використовувати оливкову олію – вона посилить ніжний аромат овочів. Як прикраса візьміть гілочку петрушки або кінзи.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт
- Молоко – 100 мл
- Печериці – 2 шт
- Баклажан середнього розміру – 1/2
- Оливкова олія – для смаження
- Часник сушений – 1/2 ч. л.
- Сіль за смаком.
Приготування:
Баклажан вимити та нарізати четвертинками. Найкраще брати невеликий овоч, так скибочки будуть акуратнішими і швидше приготуються.
Гриби краще брати свіжі – вони швидше готуються і набагато ароматніші, ніж заморожений варіант.
Курячі яйця вимити і розбити у глибоку чашку.
У миску з яйцями потрібно влити невелику кількість молока та перемішати. Не забудьте посолити омлетну масу, щоб блюдо не було надто прісним.
За допомогою вінчика суміш потрібно довести до однорідності.
Спочатку на сковороду з розігрітою олією потрібно викласти баклажани. Обсмажуйте їх 5 хвилин, а потім додайте на сковороду гриби. Олію краще брати оливкову.
За смаком до смажених овочів додайте сіль і сушений часник.
Коли овочі стануть м’якими, слід вилити в сковороду омлетну суміш. Накрийте кришкою сковороду і смажте 3 хвилини, поки омлет не схопиться.
Подавати такий омлет можна як гарячим, так і холодним. За смаком можете прикрасити блюдо свіжою зеленню та овочами.
Смачного!