Кекс за таким рецептом можна готувати з будь-якими ягодами, які є у вашому холодильнику. Випічка виходить досить калорійна, але такий кекс відмінно втамовує голод. Для прикраси можна використовувати цукрову пудру або шоколадну помадку.
Для того, щоб кекс пропікся швидше і рівномірно, слід використовувати форму з силікону і обов’язково з отвором усередині.
Інгредієнти:
- Заморожена чорна смородина – 150 г
- Кефір – 130 мл.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цукровий пісок – 120 г
- Масло вершкове – 100 г
- Борошно пшеничне – 230 г
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сік лимона – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
Приготувати:
Курячі яйця вимити і розбити в глибоку миску.
Цукор можна брати як очеретяний, так і звичайний білий. Цукор з’єднайте з яйцями і збийте вінчиком.
Вилийте кефір у миску до інших інгредієнтів та перемішайте.
Кефір за бажання можете замінити натуральним йогуртом.
Масло розтопити на водяній бані та додати в миску до майбутнього тіста. За допомогою вінчика масу потрібно перемішати до однорідності.
Борошно з’єднайте з содою, погашеною лимонним соком, і додайте в миску. Борошно обов’язково попередньо просіяти, так що кекс буде більш повітряним і пухким по структурі.
Форму для випічки змастити олією, а потім вилити в неї тісто.
Заморожені ягоди слід обваляти в борошні. Можна також на цьому етапі замінити борошно кукурудзяним крохмалем. Це потрібно для того, щоб ягоди зберегли свою форму при випіканні.
Тепер підготовлені ягоди слід висипати прямо на тісто, намагаючись розподілити їх якомога рівномірніше.
Постарайтеся трохи занурити ягоди в тісто. Це потрібно, щоб вони не згоріли під час готування. Тепер можете поставити кекс у духовку на 40 хвилин.
Готовність кексу слід перевіряти дерев’яною паличкою.
Подавати на стіл кекс слід, прикрасивши цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Можна подавати без добавок, кекс вийде теж дуже смачним і чудово підійде як десерт до чаю.
Смачного!