Нове

Пиріг з гарбузом та сиром: на смак як абрикосовий, ніжний як зефір

Приготувала гостям сирно-гарбузовий пиріг, а вони подумали, що там абрикоси. Не одразу зрозуміли, що це гарбуз. Справді, пиріг виходить дуже ніжний, смачний – рекомендую приготувати!

Інгредієнти:

  • гарбуз – 350 г
  • сир – 350 г
  • цукор – 60 г в тісто + по 2 ст. ложки в кожну начинку
  • яйця – 5 шт (1 в тісто, 2 у сирну начинку та 2 у гарбузову)
  • крохмаль – 4 ст.л (по 2 у кожну начинку)
  • борошно – 200 г
  • розпушувач – 1 чайна ложка
  • масло вершкове – 100 г

Приготування:

Спочатку нам потрібно підготувати гарбуз: нарізаємо невеликими шматочками та варимо після закипання 7-10 хвилин.

Поки гарбуз вариться, приготуємо тісто:

Змішуємо розтоплене вершкове масло, цукор, яйця і борошно+розпушувач. Замішуємо тісто, яке за консистенцією виходить дуже м’яке та ніжне.

Тісто розгортаємо в коло, орієнтуючись на розмір форми (24-26 см). Розкочуємо там, щоб тіста вистачило і на борти.

Рекомендую розкачувати тісто на пергаментному папері і потім разом із ним перекласти тісто у форму, сформувавши бортики. Без пергаменту буде складно перекласти тісто у форму, оскільки воно дуже м’яке.

Форму із тістом прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

А тепер займемося начинкою для пирога:

Гарбуз викладаємо шумівкою в миску і подрібнюємо блендером до пюре. Якщо блендера немає, просто розімніть вилкою або товкачем для картопляного пюре.

Додаємо цукор, яєчні жовтки та крохмаль.

Білки, що залишилися, збиваємо в пишну піну і додаємо до гарбуза, перемішуємо (розмішуємо акуратно, не поспішаючи). за бажанням в гарбузову начинку можна додати мак.

Друга частина пирога:

Сир рекомендую взяти в брикетах або пастоподібний, тому що у нього однорідна консистенція і ідеально підходить для пирога. Якщо у вас звичайний сир, протріть через сито або подрібніть блендером.

До сиру додаємо жовтки, цукор та крохмаль. З білками чинимо так само як і в гарбузовій начинці: збиваємо в пишну піну і додаємо до сиру. Лопаткою обережно перемішуємо без різких рухів.

Ну і тепер залишається “збирати” пиріг:

Форму з основою з тіста дістаємо з холодильника і викладаємо начинку: в центр ложку сирної начинки, потім кладемо ложку гарбузової начинки (загалом як для пирога “зебра”). І так чергуємо доти, доки обидві начинки не закінчаться.

Прикриваємо пиріг пергаментом, випікаємо за температури 180 градусів 30-40 хвилин. Потім папір прибираємо і готуємо ще 20-30 хвилин, але вже при температурі 160 градусів.

ВАЖЛИВА РАДА! Не виймайте пиріг із форми відразу! Дайте йому охолонути, тому що він дуже ніжний, немов суфле або м’який зефір, у гарячому вигляді може розвалитися.

Зверху можна посипати пиріг цукровою пудрою, кокосовою стружкою. Це дуже смачно, спробуйте, я впевнена, що вам сподобається!

Смачного!

Нове

Популярне