Коли моя сім’я просить приготувати піцу, а часу в обріз, я користуюся цим рецептом. Він настільки простий, що я можу готувати піцу хоч щодня.
Інгредієнти:
Тісто
- 2 яйця
- 50 мл молока
- 1/4 ч.л солі
- 150 г борошна
- 1 ч.л прованських трав
Начинка
- Твердий сир – 200 г
- Болгарський перець – 1 шт
- Броколі – 100 г
- Кетчуп -2 ст.л
Приготування:
У миску розбиваємо 2 яйця, висипаємо 1/4 ч.л. солі і вливаємо 50 мл молока. Перемішуємо вилкою до однорідності.
Просіюємо 150 г борошна. Додаємо 1 ч.л прованських чи італійських трав. Замішуємо тісто вилкою до розчинення грудочок.
Форму або лист розміром 25*30 см застилаємо антипригарним пергаментом. Виливаємо тісто. Розрівнюємо його лопаткою.
Зверху тісто посипаємо твердим натертим сиром, йде 100 г. Викладаємо будь-яку начинку за смаком. У мене овочева.
Випікаємо піцу в заздалегідь розігрітій духовці 10-15 хвилин при 180 °C. Потім дістаємо її з духовки і змащуємо зверху 2 ст.л кетчупу або іншого смачного томатного соусу.
Далі посипаємо натертим твердим сиром – 100 г. Допікаємо піцу ще 10 хвилин при 180 °C.
Тісто м’яке, не дубове. На смак нагадує млинець. У цьому тісті немає соди, розпушувача чи дріжджів. І тісто смачне. Загалом піца дуже непогана. Вона смачна, соковита і ми з’їли її із задоволенням.
Смачного!