Як правило, на приготування медового торта потрібно кілька годин, адже потрібно приготувати спеціальне тісто, охолодити його, розкотити коржі, запекти, після чого змастити кремом та зібрати торт. Ми ж прискоримо процес, скоротивши час приготування щонайменше у 2 рази, використовуючи цей особливий рецепт.
Отже, нам знадобиться натуральний мед – 100 г, цукор – 100 г, яйце куряче – 4 штуки, борошно – 320 г, розпушувач для тіста – 1 пачка, щіпка солі. Для крему візьмемо вершкове масло – 100 грамів, банку згущеного молока, і сметану – 350 грамів.
Секрет цього рецепту у особливому тісті. Його не потрібно буде охолоджувати, не потрібно розкочувати, що значно спрощує та прискорює процес приготування.
У миску розбиваємо яйця, додаємо щіпку солі та цукор, ретельно збиваємо міксером у пишну масу. Додаємо мед, збиваємо ще раз, після чого просіюємо в основу розпушувач та борошно. Вимішуємо тісто.
Деко вистилаємо промасленим пергаментом, наливаємо тонким шаром тісто. З приготовленого тіста має вийти 2 тонких і досить великих коржа – на деко духовки. Випікаємо при 180 градусах протягом 15 хвилин. Також випікаємо і другий корж.
Поки остигають коржі, приготуємо крем для торта. Все дуже просто. М’яке масло починаємо збивати міксером, додаючи згущене молоко в процесі, після згущеного молока додаємо сметану. Ретельно збиваємо і готовий крем.
Коржі вирівнюємо. Розрізаємо кожен на 2 або 3 однакові шматки. Промазуємо їх щедро приготованим кремом, збираючи торт. Обрізки коржів розминаємо в крихту, посипаємо готовий торт.
Залишаємо торт у холодильнику на 30 – 50 хвилин для просочення, і можна подавати до столу.
За бажання кожен корж можна розрізати вздовж навпіл, збільшивши загальну кількість коржів у торті і зробивши його ще ніжнішим за рахунок збільшення об’єму крему.
Смачного!