Випічка приготована за цим рецептом відрізняється особливими смаком та ніжністю, а головна особливість – вона залишається свіжою та м’якою навіть через кілька днів.
Обмовлюся – я робила зі сливами пиріг, але ви можете використовувати іншу начинку, все на ваш смак і бажання.
Інгредієнти:
- Молоко – 100 мл
- Пресованих дріжджів – 35 г
- Цукровий пісок – 160-170 г
- Сметана 15% жирності – 200 г
- Вершкове масло – 140-150 г
- 2 яйця
- Сіль 2/3 чайної ложки
- Приблизно 600 г пшеничного борошна
Приготування:
Хоч тісто і на дріжджах, але робиться все дуже легко і просто. У мене колись цей рецепт вийшов із першого разу.
Для начинки я використовувала сливи, але можна й інші фрукти. Якщо начинка несолодка, тоді цукру додавати 2-2.5 столові ложки.
Як робити тісто і випікати пиріг
Молоко трохи підігріти і покришити дріжджі. Ретельно розчинити. Масло розтопити і остудити.
В окремому посуді розтерти яйця, цукор та сметану. Влити олію і добре змішати.
У яєчно-сметанну суміш влити молоко з розведеними дріжджами та перемішати до однорідності.
По частинах всипати борошно. Увага! – Всипте спочатку не 600 г, а приблизно 550 і дивіться на густоту тіста. Виходить тісто досить щільним, але при цьому м’яке, до рук не липне.
Відразу викласти тісто на стіл, присипаний борошном. Пром’яти трохи руками і розділити на дві половини.
Першу частину розкотити в пласт завтовшки близько одного сантиметра. Перекласти на змащений лист і рівномірно розкласти на тісто начинку.
Другу частину розкотити в такий самий пласт і накрити начинку. Злегка притиснути по краях.
Тепер накрити сирий пиріг рушником і залишити за кімнатної температури на півтори години.
Через півтори години розігріти духовку на 210 градусів і коли повністю нагріється відправити пиріг на випічку (рушник лише прибрати!). Час випікання 15 хвилин. Для кращої рум’яності я змащу це тісто молоком перед тим, як відправити пиріг в духовку.
Смачного!