Нове

Куряче філе у медово-соєвому соусі: незвичайне поєднання різних смаків

Любителям незвичайних поєднань різних смаків обов’язково сподобається куряче філе, приготоване у своєрідному медово-соєвому соусі, що має надзвичайно апетитний вигляд, ніжне та неймовірно соковите. Солоний і солодкий смаки в цій страві ідеально поєднуються завдяки властивостям меду та класичного соєвого соусу. Додавання улюблених спецій дозволить надати страві привабливого, відомого аромату і викличе «вовчий» апетит.

Успіх готової страви залежить не тільки від добавок та соусу, а ще й від вибору самого філе. Вирушаючи в магазин, визначте, яка кількість цього продукту потрібна. Заморожувати філе можна, але після розморожування воно втрачає не лише свої корисні властивості, а й стає жорсткішим.

Тому краще купувати його у кількості, необхідній для приготування конкретної страви, без залишку.

Інгредієнти:

  • 600 г свіжого курячого філе
  • склянка соєвого соусу
  • 4 ч. л. рідкого меду
  • 2 ч. л. свіжого імбиру
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 4-5 зубчиків очищеного часнику
  • спеції, суміш перців, сухі трави
  • 6-7 ст. л. олії для обсмажування – рафінованої соняшникової
  • білий кунжут для посипання готової страви

Приготування:

  • Куряче філе промити, просушити, використовуючи паперові рушники;
  • порізати його гострим ножем на невеликі шматочки розміром приблизно 4 х 4 см, скласти в глибоку миску;
  • додати до філе соєвий соус, натертий на тертці з дрібними отворами імбир, пропущений через часникодавку, спеції, влити лимонний сік (свіжий) і 1 ст.л. олії (із загальної кількості для смаження);
  • добре все перемішати, накрити миску харчовою плівкою і відправити філе маринуватися в холодильник на 30-40 хвилин (можна залишити в холодильнику на ніч);
  • мариноване філе дістати з холодильника, щоб трохи нагрілося за кімнатної температури;
  • велику сковороду розігріти, додати олію та мед, щоб розтопився, але не закипів;
  • обсмажити шматочки філе на сковороді до готовності;
  • перед закінченням смаження філе посипати кунжутом, перемішати і вимкнути плиту;
    залишити, щоб трохи охололо, під кришкою;
  • готове куряче філе в медово-соєвому соусі подавати, виклавши на блюдо і посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Ніжні, соковиті шматочки філе буквально тануть у роті, викликаючи шквал смакових відчуттів. Куряче філе в медово-соєвому соусі, приготовлене за цим рецептом, відмінно підійде до теплих салатів (приготовлених без використання м’яса), до улюбленого гарніру; тушкованих овочів. Страва з незвичним солодко-солоним смаком дозволить урізноманітнити раціон, чудово виглядатиме на святковому столі. Куряче філе, приготоване в медово-соєвому соусі, можна взяти на роботу – смачний та ситний обід гарантований.

Смачного!

Нове

Популярне