Неймовірно соковита та смачна запіканка з осінніх овочів та фаршу індички готується дуже швидко. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Фарш індички – 600 г;
- Баклажан – 200-250 г;
- Помідори – 400 г;
- Болгарський перець – 200 г;
- Кабачок – 200-250 г;
- Цибуля – 2 середні штуки;
- Твердий сир – 150 г;
- Томатна паста – 40 г;
- Рослинна олія;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Спеції до смаку.
Приготування:
- Усі овочі потрібно вимити та висушити;
- Баклажани нарізати тонкими кільцями, посипати сіллю і залишити на 15 хвилин, потім промити і висушити;
- Очистити часник і цибулю, нарізати цибулю невеликими кубиками, часник дрібно порубати;
- На олії в сковороді обсмажити цибулю та часник до напівпрозорості;
- Додати фарш, обсмажити 10 хвилин, в кінці обсмажування додати спеції та сіль за смаком;
- Духовку розігріти до 180 градусів;
- Помідори очистити від шкірки та пробити блендером;
- У обсмажений фарш додати томатну пасту та обсмажити протягом хвилини;
- Додати у фарш перетерті томати, протушкувати протягом 5 хвилин;
- Кабачок нарізати тонкими кружальцями;
- Болгарський перець нарізати кубиками;
- У форму для запікання викласти третину соусу з фаршу та томатів, кабачки, ще шар соусу, перець, потім соус, що залишився, і баклажани;
- Сир натерти та додати зверху баклажанів;
- Накрити фольгою і запікати протягом 40 хвилин, потім зняти фольгу і залишити в духовці ще на 5-10 хвилин до золотистої скоринки.
Смачного!